Ga naar de inhoud

Projecten

2023 - AED Vrouwenhof

Overhandiging van de cheque aan de Jack Thijssen (voorzitter Hartsave Leuken) door Jos Indenkleef (secretaris stichting GHW).

De stichting Hartsave Leuken sluit het jaar af met de plaatsing van een nieuwe AED. De aanschaf ervan werd mogelijk gemaakt door een mooie schenking van de stichting Gries Hej Windfonds (GHW). Om een goede spreiding over de wijk Leuken te krijgen had de stichting Hartsave Leuken de wens om de eerste uitbreiding op Vrouwenhof invulling te geven. “Om de AED snel beschikbaar te hebben op Vrouwenhof, maar ook voor het buitengebied, hebben we hem kunnen plaatsen op de Kraanweg tegen de garage van het pand Heuvelweg 14. Ruud en Akima wilden hun garagemuur hier desgevraagd graag voor beschikbaar, waarvoor we hen zeer erkentelijk zijn. Met een iets meer een gerust hart gaan we het nieuwe jaar in“. [lees verder bij nieuws van de wijkraad].

2023 - Renovatie kapel Schoor

Onze Lieve Vrouwe van Lourdes kerk in Schoor

Stichting Gries Hej Windfonds (GHW) heeft bijgedragen aan de renovatie van de kapel op Schoor. Het bestuur van de kapel heeft de renovatie georganiseerd en samen met een groot aantal vrijwilligers tot stand gebracht. In een intensieve periode van vier weken werd de binnenkant van de kapel onder handen genomen. Enthousiaste vrijwilligers uit Schoor en daarbuiten waren nauw betrokken en hebben een groot deel van het werk gedaan, voor het overige zijn professionals ingezet. Op 3 december 2023 is de kapel weer feestelijk in gebruik genomen [lees verder op Weertdegekste].

2023 - T.C. Eynderveld

Jos Thijssen en Will van Deursen op het dak van het clubgebouw van T.C. Eynderveld

Stichting Gries Hej Windfonds (GHW) heeft bijgedragen aan realisatie van 20 zonnepanelen bij tennisvereniging T.C. Eynderveld. Op deze manier is bijgedragen aan het duurzaam opwekken van de elektriciteit voor de tennisvereniging en een reductie in de jaarlijkse energiekosten.

2022 - AED Nederweert Eind

Jos Thijssen draagt de AED over aan Mariam Wijen

Stichting Gries Hej Windfonds (GHW) heeft bijgedragen aan de vervanging van een AED in Nederweert-Eind. De stichting Hartslag voor Nederweert wil de stichting GHW hartelijk bedanken voor de donatie van een AED, welke aan vervanging toe was. Deze AED hangt op de gevel van café ’t Verschil aan het Pastoor Maesplein in Nederweert-Eind. Dhr. Jos Thijssen, penningmeester GHW, heeft de AED overgedragen aan Marian Wijen van stichting Hartslag Nederweert. Hiermee levert stichting GHW een bijdrage tot de realisatie en het in stand houden van een dekkend AED netwerk binnen gemeente Nederweert. Dit kan natuurlijk ook binnen de gemeente Weert nabij de Windmolens Windpark Weert (januari 2023)

2022 - Bijenhotel Vrouwenhof

Bijenhotel in de wijk Vrouwenhof, Leuken

Stichting Gries Hej Windfonds (GHW) heeft een voorbeeldproject uitgevoerd, het eerste project van het fonds. Een bijenhotel werd geplaatst in een park van de wijk Vrouwenhof Leuken. De aanvraag was ingediend door de Buurtvereniging Vrouwenhof en het bijenhotel is geplaatst eind januari 2023.