Meteen naar de inhoud

Nieuws

Project Bijenhotel Vrouwenhof toegekend!

De stichting, Gries Hej Windfonds (GHW), is inmiddels in functie en heeft een voorbeeldproject goedgekeurd. Een bijenhotel dat geplaatst wordt in een park van de wijk Vrouwenhof Leuken. De aanvraag was ingediend door  Buurtvereniging Vrouwenhof. (januari 2023)

 

Stichting Hartslag krijgt nieuwe AED

De Stichting GHW heeft ook een AED vervanging voor Nederweert-Eind  ondersteund.

De stichting Hartslag voor Nederweert wil de stichting GHW hartelijk bedanken voor de donatie van een AED, welke aan vervanging toe was. Deze AED hangt op de gevel van café ’t Verschil aan het Pastoor Maesplein in Nederweert-Eind.

Dhr. Jos Thijssen, penningmeester, heeft namens de stichting GHW de AED overgedragen aan Marian Wijen van stichting Hartslag Nederweert. Hiermee levert stichting GHW een bijdrage tot de realisatie en het in stand houden van een dekkend AED netwerk. (januari 2023)

Ook u kunt een project indienen!

De projecten moeten maatschappelijk doelen dienen of ter bevordering van de duurzaamheid van het werkgebied. Projecten die voor de omgeving een meerwaarde voor de samenleving toevoegen; natuur, buurt, aanzien, praktisch nut, bouwkundige investering van bouwwerken van algemeen nut binnen het werkgebied. Het werkgebied is een straal van 3 km om de middelste molen. Het bijenhotel en de AED zijn maar een klein voorbeelden, maar ook een elektrische buurtbus of zonnepanelen voor een buurthuis of een wandelroute is mogelijk. Het mag echter geen privaat doel zijn.

Wij roepen dan ook mensen op die project ideeën hebben om samen met de stichting GHW deze plannen uit te werken en voor subsidie voor te dragen, uiteraard binnen het aangegeven gebied  (De Mildert, Nederweert Eind deels, Schoor, Leuken Vrouwenhof, Buitengebied Leuken (UulsGraadHeukske, Schoordijk, Roermondseweg) en Swartbroek). Niet alleen bewoners maar ook maatschappelijke instelling kunnen een project indienen.

Ga naar de pagina Projecten om lopende en uitgevoerde projecten te zien!